Green Day in Ubud !

Iallefall i litt overført betydning, altså ikke bandet Green Day 😉 Startet dagen med å våkne til strålende sol kl 0700, og litt etter litt kom vi oss ut av sengene og ut i dagslys. Indra kom som avtalt og lagde frokost til oss. Det ble en miks av toast, pannekaker, frukt, juice og kaffi.

Slagplanen for dagen var allerede lagt, og det første vi gjorde var å ta beina fatt inn til markedet, eller det som er igjen av markedet, i Ubud.

På veien passerer vi broen over elva, vanligvis er det to bruer i bruk, men av forståelige grunner var den ene IKKE lenger i bruk…. Den var pill råtten.

Alle bygningene øverst mot Ubud Palace er nylig revet, og det skal bygges nytt der, og kun den ene gata Jl Karna står igjen. Det er uansett her vi trives best, så for oss passet det fint. Veldig mye roligere enn vanlig her, så vi fikk gå og kikke i fred og ro. Kikket feks på en såpebeholder i lavastein. Ene plassen skulle ha 200K, men vi ville kikke videre. Nestemann startet på 350K for akkurat samme beholder, men endte på 150K mens vi vandret videre. Vi skal uansett ikke kjøpe i dag, «just looking today» . Vanligvis så starter vi ikke å kjøpslå før vi har bestemt oss for å kjøpe. Og pandemien tatt i betrakting så blir det ikke mye pruting fra vår side.

Jl Karna
Mye artig
Malerier for salg
Fancysøtt

Da vi passerte Ubud Palace la vi merke til noen Barongfigurer, og masse lokale mennesker i tradisjonelle klær. Det viste seg at de hadde avholdt en svær seremoni, med start kl 0500. Da gikk turen ned til kysten og så tilbake igjen til tempelet. De har med seg helligdommer fra tempelet samt ofringer ned til sjøen. Og så velsignes alt før de tar turen tilbake. Både menn og damer er kledd i de nydeligste antrekkene. Jeg får til og med lov av kånemor å kommentere hvor flotte damene er 😉

Barongen passer på
Ikke alle som bruker beina, her er orkesteret på vei tilbake.

Vi fikk også tatt oss litt drikke på en koselig kafé, og hadde sett oss ut et besøk på Ubud Raw, en sjokoladfabrikk med ren, organisk sjokolade. Naturligvis, man er jo i Ubud må vite. (Yoga/Vegan/Lifestyle) Vi er ikke helt DER, så vi stakk innom Ibu Oka nr 1 for litt lunsj, Babi Guling. Helstekt pattegris på Balivis. Kjøttet og krydderblandingen er bare helt nydelig. Her må du gå om du er i Ubud!

Ubud Raw Chocolate
Dragonfruit Lassie
Babi Guling m tilbehør

På vei hjem skiltes våre veier, gutta gikk hjem mens vi to andre smøg oss opp til et område vi ikke har vært i tidligere, gjennom en koselig liten landsby og opp til de nydeligste rismarker. Derav dagens bloggtittel 😁

Indra hadde ordnet med 1 moped, så vi fikk ordnet oss med den andre på veien opp her. Fikk en god deal på noe som viste seg å være en splitter ny scooter, en Honda 125cc, kjørt 23 km før oss. Så gjett hvem som kjører litt mer kuli enn til vanlig ?

Vår nye følgesvenn
Kverneland Group avd Ubud
Eyecandy 1
Eyecandy 2
Eyecandy 3

Nå er vi tilbake i villaen og legger planene for resten av tiden her. Er bare 1 uke igjen nå, så det kan være greit å planlegge litt. I morgen er det scootersafari til Tegallalang og Gunung Kawi Sebutu. Så fri en dag. Søndag skal vi kjøre med Deni til fossefallene Tibumana og Kanto Lampo. Så fri en dag. Tirsdag skal gutta på ATV-adventure på formiddagen mens kånemor og meg igjen skal merkes for livet på Ubud 69 Tattoo. Så fri en dag, og tid til å få gjort det vi ikke har fått tid til å gjøre, før vi torsdag må sette kursen mot Ngurah Rai Int Airport og flyet hjem.

Men følger du med på bloggen , så får du også være med på disse siste dagene 🙏🏼

Leave a comment