Farvel til havet og hello to the rain

Siste kvelden i Candidasa ble avsluttet med 4xbiff på Vincent’s, og som vanlig smakte det helt ypperlig. Nå har nok ikke vi spist biff på alle restauranter på Bali, men noen har det da blitt. Og denne konkurerer med den på Naughty Nuri’s i Ubud (neste stopp på turen) om hvilken som er best.

Artig bordkort
God stemning rundt stambordet.

Etter en lang natts ferd mot dag var det tid for siste frokost i Candidasa, og pakking av kofferter før Ketut kom og hentet oss som avtalt. Dagene i CD har vært helt nydelige. Flott villa, nydelig sted, strålende sol, herlig avslapping, passe med aktiviteter og gutta fikk gjennomført 2 dykk mens vi var her. Kommer nok garantert til å bo her igjen.

Før vi dro slo jeg av en prat med Taman og Wayan som har stelt villaen her. Setter utrolig stor pris på disse samtalene, man lærer så mye om de lokale og deres liv. Og så er de oppriktig interesserte i våre liv, og hvor vi kommer ifra osv. Taman har tidligere vært fisker med en av disse små hvite lokale fiskebåtene. Og tok av og til med seg turister på fisketur/snorkeltur. Men nå hadde han fast jobb her. Wayan fortalte at det var vanskelig for dem å reise, det var dyrt og de måtte spare lenge. Taman sa da at han faktisk aldri har vært utenfor Bali, ikke engang på Penida eller Lembongan. Disse øyene ligger 45 min med båt fra Bali…… Og her har vi reist i over 30 timer fra andre siden av kloden…. igjen, perspektiv….

Ketut, ikke verdensmester i Tetris, men får plass til alt. Skulle egentlig bare mangle, all den tid vi ble kvitt innholdet i alle bagene mens vi var på Bali. Og formennene ser på som vanlig

Turen opp til Ubud tok som ventet one and halp hour, som de fleste andre korte kjøreturer her. Og fra stålende sol til pøsregn da vi nærmet oss Ubud og Penestanan. Penestanan er en liten landsby vegg i vegg med Ubud sentrum. Litt roligere enn i sentrum, men koselig strøk med litt artistisk og kunstnerisk preg. Ble møtt av housekeeper Indra, han har tatt vare på oss ved to tidligere anledninger (2015/2017) og gjensynsgleden var stor. Vi er de første gjestene på dagbasis siden pandemien startet. Eneste som hadde bodd her var noen russere med en langt opphold med 20 katter i hagen. Ingen katter nå, og garantert ingen rotter……

Før Ketut kjørte tilbake til gården fikk vi gitt han resten av pengene som vi har samlet inn. Han ble både overrasket, veldig glad og ytterst takknemlig, og lovte at de skulle bli brukt med omhu.

Var tid for lunsj så vi tuslet 50 meter opp i gata og fant en trivelig kafe hvor vi satte oss ned. Etter å ha bestilt mat og drikke kom et kjent fjes og serverte oss. Han kikket lettere overrasket på Wenche og meg og utbrøt «are you Mr Steil??!!» Og det er jeg jo (Ståle/Steil) 😁 Upik var housekeeper på villaen som kånemor og meg bodde i sist her, i samme smug som Heliconia hvor vi bor nå. Han hadde akkurat sluttet som housekeeper og begynt på kafeen drevet av svigermor og svigerinne.

Både W og meg føler at vi har lagt på oss noen kilo siden starten av ferien, så det var godt å høre Upik kommentere «you are so skinny, or skinnier than last time» ❤️ Kanskje vi er i fare for å bli kidnappet likevel ?

Wenche, Upik og Ståle
Puuuuuh

Kom oss etterhvert ut av kafeen, gutta gikk hjem mens vi gamle gikk bort til tattoosjappa Ubud69Tattoo hvor vi har blitt tatovert tidligere. Ble enige om at de skulle sette opp et par designalternativer og sende oss, og så får vi avtale tid og tatovering etter det.

Wenche diskuterer design på sin(e) neste tatoveringer

På hjørnet der man svinger av fra Jl Penestanan og ned til der vi bor er en venteplass for lokale sjåfører. Vi pleier å bruke dem småturer i nærområdet, og nå hyret vi en av dem og stakk vi opp til supermarkedet med det strålende navnet Bintang Supermarket og fikk shoppet inn litt livsnødvendigheter før vi dro tilbake til Heliconia.

Basseng med solstoler, og en bale til avslapping
Kjøkken og stue i åpen løsning
Villa Heliconia sett fra luften
Viktig å sørge for brød og melk 😁

Tok oss en liten vandretur nedover smuget her, og for hver 5. meter kommenterer vi en en kafe, et spisested el et aller annet. Alt her er så koselig og innbydende, og fylt med gode dufter. I LOVE BALI!!

Inngangspartiet til en av kaféene
Døren til en av de andre villaene her, Villa Exotica, under samme «paraply», http://www.privateubudvillas.com

Kveldens middag ble inntatt på Element, en meget koselig liten sak rett nedi gata her. Med en viss feilmargin, så tror jeg dette var første gangen ilø av turen at vi 4 bestilte 4 ulike retter. En biff, en burger, et grillet kyllingbryst og en chicken curry. Alt smakte veldig veldig bra 🙌 Kånemor slo til på «cocktails, 2 for 1» og fikk som seg hør og bør 2 Mohitos for prisen av en. De som vet, de vet…..

Selfietime
Sirloin steak med potetmos
Aussie burger med fries
LOVE is in the air
Grønnsaktorget a la Penestanan at night
Kveldsstemning Jl Penestanan

Da er det kvelden her, og vi kryper etterhvert inn under dynene. AC satt på 20 grader, null swing og laveste viftehastighet, så forhåpentligvis blir det litt søvn

Snx 🙏🏼

Leave a comment