Leisi deis, aka Lazy Days

Ok, mulig at dette er bortimot det nærmeste jeg kommer Paradis. Er ikke-troende så den det himmelske formen for Paradis er både utenkelig og uoppnåelig for meg 😁 Amed er deilig, stille og rolig. Sidemen er utrolig vakkert, sannsynligvis finner du den flotteste naturen på Bali akkurat her. Men Candidasa er enda mer midt i blinken. Nær havet, en frisk havbris, bedre vær, og sånn egentlig akkurat passe utvalg av minibanker, restauranter og butikker. Og ikke kaotisk og partystemning som Kuta/Canggu og ikke søvndyssende som Amed. I tillegg så er det overkommelig å komme seg til feks Tirttaganga/gården, Ubud, Sidemen, Amed, Besakih, Dream Beach osv. Rett og slett sentralt hvis du vil bort fra maset i sør.

Morgenstemning a la Candidasa

I dag stod vi opp kl 8, og har null planer for dagen. Her skal vi bare nyte livet, ligge litt til bruning, bade og kose oss. Førstemann opp lager frokost, i dag byr kokken på eggerøre, bacon, brød og pålegg, juice og kaffi. Og frokosten inntas naturligvis utendørs.

Kokken Ståle

Samtidig som jeg mekket frokost våknet resten av huset til liv, og de ansatte var i full gang med å rydde og stelle i hagen og ved bassenget. Klær ble tatt med til vaskeriet og søppel tømt. 4 personer til nå har vært her og stelt, men de er diskré og delvis usynlige, så det går helt fint. Nyter ellers utsikten mens frokosten inntas, og etter å ha ryddet og vasket opp er det tid for bading og soling.

Fiskebåter på svai

Utover dagen ble været bare enda bedre og midt på dagen måtte vi ha hatt falkeblikk for å evt klare å spotte en sky. Så det ble noen deilige timer ved bassengkanten for oss alle. Ruslet opp til en koselig warung 50 meter oppi gata og fikk oss lunsj før det var tilbake hit. Jeg har filmet endel med drone ilø av turen, og nå kunne jeg sitte i fred og ro og redigere litt, slette noen filer og ta vare på andre filer. Tipper ca 50% ble slettet nå, og så blir 5% av det som er igjen brukt i feriefilmen som vi skal lage etter ferien. Men sånn er det jo, ta mest mulig bilder og video for å være sikker på at vi har nok til filmen 🙏🏼 Lagde også en liten dronefilm fra der vi har vært så langt, og fikk delt den på SoMe.

Gutta er forresten i dialog med Bali Bubbles her, for å prøve å avtale noen dykk ilø de neste dagene. De brukte BB når de tok dykkerlappen i 2017, så det er et godt og trygt valg. Kånemor og meg får se om vi finner på et eller annet for oss selv de timene. Tror muligens vi skal klare komme på noe 😁

Kånemor er fornøyd 🥰

Litt skyer kom sigende etterhvert, men det er egentlig like greit, for flere timer under direkte sol her nå, så hadde vi vel fått jobb som røde stopplys alle sammen, og ikke bare Ørjan…

Palmesus

Forøvrig artig for oss som kommer fra en havneby å følge med på skipstrafikken utenfor her. Hurtigbåter til og fra Lombok og Gili Islands, ferja til Lombok, og diverse tankere med bensin og gass til mottaket i Padang Pai. Den ene ferja feirer muligens Pride 2022 ?

Baktung hurtigbåt til Lombok/Gili
Mer bensin ankommer havna i Padang Bai
Regnbueferja

Har tidligere vært inne på dette med lukter og røkelse, og hver kveld kommer det folk og velsigner oss og villaen med slike offergaver. Innholdet er blomster, litt godis og så røkelse. I’m Lovin’ it 🙏🏼

Slike finner du over alt, og please, ikke tråkk på dem, se ned når du går, og gå rundt dem. De betyr faktisk noe for de som setter dem ut 🙏🏼

Nå har vi tatt et kveldsbad og sitter her på terrassen og nyter de siste solstrålene. Nå er det lavvann og vi kan se revet langt der ute. I kveld går turen inn til Vincent’s for middag. Det var her vi hadde bryllupsmiddagen i 2015. Toner det nok littegranne ned ifht da, men nydelig mat skal det bli. PS , den sarte leser bør kanskje scrolle litt fort nedover her, da enkelte scener krever en viss toleransegrense.

Infinitypool
Kveldsbadet er unnagjort
18-års grense. One white ass liksom 😂

Har også brukt ganske lang til på å lære våre venner å bruke PayPal, slik at vi lettere, billigere og raskere kan få sendt ned penger. Har vært mye styr, og jeg trodde vi var i mål da Nyoman fikk installert Appen, og selv overførte litt penger til konto. Men da jeg senere skulle sende over hans andel av det vi har samlet inn skar det seg helt. Fyren klarte å sende pengene tilbake til meg i stedet 🙈 Fant ut at det var på tide å drive litt voksenopplæring , så vi lagde en trinn for trinn beskrivelse og en video, og etter det så det ut til å gå greit. No big deal, for jeg har påloggingen og kan gjøre det selv, men kjekkere når de mestrer det selv.

Kvelden senker seg

Kom inn til Vincent’s, og Ørjan gikk først inn. Ble møtt av en servitør, og da han kikket forbi Ø og så meg så lyste vi begge opp. Fordi vi begge to kjente hverandre igjen fra sist. Herlig 🥰 Det hadde småregnet litt om kvelden, og alle bordene under tak var opptatt. Vi gamblet på at det hadde sluttet å regne, og fikk «stambordet» vårt ute i hagen.

Biffen de serverer her er blant de beste vi har smakt. Da servitøren begynte å gå igjennom menyen, med kommentarer om hva som ikke var tilgjengelig i kveld spurte jeg kjapt om de hadde Beef Tenderloin, og det skulle de sjekke opp. Han kom tilbake med beskjed om at de hadde 3 stk igjen og at de var reserverte for oss. Kontrabeskjed, de hadde bare 2 igjen. Så da var de reservert for Ø og W. Marius ville prøve Coq au vin, jeg gikk for gambals. Begge deler smakte aldeles fortreffelig. (Og det gjorde selvsagt biffene også) 👍

Gambas med fransk baguette
Kåkk å væ

Takket for oss, fikk betalt og så reservert bord her til tirsdagskvelden i samme slengen. Hva kan vel passe bedre enn å avslutte fra Candidasa her på Vincent’s?

På vei hjem så stoppet Ståle for litt shopping og endte opp med 2 nye plagg, ett ala vanlig og et ala dette

Keiserens nye klær

Neste stopp kunne fort ha blitt et spa, men da dette dukket opp på menyen valgte vi å bare tusle hjem til villaen. Hverken Wenche eller meg hadde særlig lyst til å spørre hva dette innebar……

Kom oss vel i hus, uten spa-behandling og smått om senn var det natta for oss alle.

Stjernene titter frem
Rakk nesten stjernehimmelen før skyene kom tilbake .

Bali ❤️ No caption needed liksom 🙏🏼

Leave a comment