Dag 6, One(two) rings to rule them all

I går kveld , litt over kl 22, sendte Agung Silver melding, og ringte ang avtalen vår i dag. Endelig fikk vi bekreftet at et av høydepunktene for vår del faktisk ville kunne la seg gjennomføre. Avtalte at jeg skulle komme til verkstedet hans ca kl 0830. Møtte sjefen sjøl, Agung, og onkelen hans. Onkelen var mer vant til å jobbe med gull, og han hadde vært Agungs lærer i faget, så han skulle også være med i dag. Vi ble enige om hvor mye gull jeg skulle kjøpe, og så bar det inn til Klungklung på shopping.

Her er 9 gram rent gull (24K)

Etter å ha kjøpt inn gullet kjørte jeg til Sidemen for å plukke opp Wenche , og så spant vi avgårde til Agung Silver. Der tilbrakte vi de neste 4 timene med å være med å lage våre 2 nye gifteringer. I år har vi 25års bryllupsdag, og dette skulle være gaven til oss selv. Vi blandet sammen våre gamle ringer, gullet jeg kjøpte, litt sølv, litt kobber og litt lokalt gull og så smeltet vi dette sammen.

Smelter gullet med blåselampe, og fotpumpe

Etter at gullet var smeltet ble det tilsatt et eller annet for å bli mer flytende og for ikke å feste seg i smeltedigelen. Så helte vi det over i en form. Deretter ble emnet manuelt formet ved hjelp av hammer og en rullepresse, for til slutt å ende opp som to fine stykker gull å lage ringene av.

Ståle og onkel Gullsmed, hamrer emnet flatere

Og så ble emnet rullet gang etter gang til ønsket bredde og tykkelse.

Her blir emnene rullet igjennom for å få rette formen

Ett dette ble størrelsene våre målt, og emnet ble delt i to deler. Design og innvendig merking ble utført ved hjelp av håndkraft, og vi var selv med i alle prossessene. Til slutt ble emnene skjøtet og polert slik at vi endte opp med 2 stk nye gifteringer. Pris snakker vi vel strengt tatt ikke om, men vi endte opp med å betale mindre enn det to løse ringer hadde kostet oss hjemme. Og her er alt laget fra bunnen av, alt er manuelt arbeid, og vi har selv deltatt i hele prossessen. I tillegg er kombinasjonen av design og stempel helt unik, slik at det kun finnes 1 ring av hver i hele verden. Dette var verdt hver eneste Rupiah og hvert eneste minutt. Og vi er kjempefornøyde med resultatet.

Her lages dekoren, med hammer og verktøy
De ferdige ringene

Siden de ikke er så vant med å jobbe med gull her, og var litt usikre på hvor mye arbeid det ville bli hadde de redusert den ordinære aktiviteten noe denne dagen, men det var allikevel godt med folk som ville ha timer i verkstedet. Varmt var det også, og tørste ble vi, så jeg stakk avgårde en tur og kjøpte inn litt kald drikke til oss alle. Godt håndtverk må jo belønnes 😁

Passerte Sidemens egen Yellow Bridge og så kjørte vi til Samanvaya og hadde lunsj der hvor Kadekk jobber. Sannsynligvis den beste maten vi har hatt så langt på denne ferien 🙌

Yellow Bridge, Sidemen
På Samanvaya, Kadekk i midten her

På vei mot Cepik møtte vi den lokale leketøysbutikken, og så bar det ned til bassenget for litt chill og kos. Fikk levert tilbake 2 x scooter uten ytterligere fuck-ups, og i morgen går turen videre til Tjandidasa som de sier her(Candidasa)

Toys R’us a la Bali
Mt Agung sett fra Sidemen i dag kl 0815 lokal tid 🥰

Leave a comment