Dag 1 , Amed

Dag 1 av selve ferien er her. Og etter å ha lagt meg/oss i 21-tiden i går stod jeg opp kl 6 for å se solen stige opp i øst. Litt skyet, men herlig å bare være oppe så tidlig uansett. Villaen vi bor i ,Villa Amed , er en lekker plass. 3 soverom der alle har AC og eget bad. Rett ved stranden. 2 kjøkken og 2 etasjer. 4 ansatte som passer på oss , og vi skal nok ikke mangle mye her. Tilogmed kjøleskapet er tilpasset gjestene ser det ut til 😁

Solen er på vei opp
Uuuuuuuuut mot havet
Toppen av Mt Agung, 3142 moh
Villa Agung, dronefoto
Jokke sang vel; «i kjøleskapet hjemme er det øl» ? Vel, det er det her og, pluss Cola u sukker til kånemor.

Etter en aldeles nydelig, og altfor stor, frokost tok vi noen timer ved bassenget, planen i dag er å chille. Og hva er vel bedre enn 4 stk solsenger i en privat hage med havet brusende 2 meter bak gjerdet?

Gjennom verten vår, Wayan, har vi leid oss scootere. Hun har aldri lært ordet «nei», så når vi spurte tok det vel maks 10 min før 2 stk stod klar til prøvekjøring her. Tok en tur inn til Amed og Jemeluk, kikket oss litt rundt og tok en lunsj ved en av strandbarene der. Så en kjapp tur innom villaen før W og meg dro tilbake til et spa for en times massasje. Betalte 120 NOK for begge 2 🙂 Burde jo strengt tatt tipset litt ekstra, for jeg duppet av, og så våknet jeg av min egen lille brakfis 🙈

Dagens lykkeligste dame var nok dog hun som solgte oss bensin til scooterne. Det kostet 34 000 IDR, men vi hadde kun sedler med 100 000, og hun kunne ikke veksle. Så da fikk hun jo 100 000 da, så vi betalte 70 NOK for 2 liter bensin 😁

Jemeluk Bay
Jemeluk Bay
Fra den lokale menyen, «Black pepper pork» på norsk
Gjengen på tur
Pit stop for å fylle bensin

Om kvelden bar det inn til Amed igjen for å spise litt middag. Vel, Amed og Amed fru Blom. Amed er strengt tatt et laaaaangt stykke langs kysten her med x ant små landsbyer. Så om du vil finne ut hvor vi er akkurat nå bør du Google Amed Beach el Jl Melasti.

Endte opp ca midt i Amed og fant oss et spisested hvor jeg bestilte Mee Goreng, nudler med kylling. Koster vel en 30-lapp for en slik hovedrett…..

Amed er merkbart stillere nå enn for 3 år siden, det vil nok ta litt tid før folk (turistene) igjen finner veien opp hit dessverre. Nede i sør er det mye folk nå, men der finner du bare strender og barer, og definitivt ingen av Corneliussenene.

Kvelden siger på
Stille og rolig kveld
Nattehimmelen, ses best på fullskjerm og med lite lys i rommet
Mee Goreng

Lettere mette, og lettere lyserøde i huden er vi nå tilbake i villaen. Sløver litt ute i hagen med oppdateringer på SoMe, og lytter til lyden av gresshoppene og bølgene som slår mot land.

I morgen er det frokost kl 09, så kommer Ketut og henter oss kl 10. Da går turen til landsbyen hvor han vokste opp, og vi gleder oss til det.

PS, om noen skulle lure, så ser 3 millioner slik ut 😂 Kommer nok aldri til å oppleve det i norske kroner, men 1 mill IDR er litt i underkant av 700 NOK, så her er vi faktisk millionærer 🤣

Stay tuned for updates 🙏🏼

Leave a comment